Home / Actualiteiten / Archief / Eten van verbrand vlees vergroot kans op kanker

Neem contact met mij op zodat ik me kan aanmelden als collectant.

* verplicht in te vullen velden

Ik wil graag alles weten over collectant worden voor de Maag Lever Darm Stichting, het belang van collecteren, wat het inhoudt en hoe ik kan helpen.

Eten van verbrand vlees vergroot kans op kanker

woensdag 22 april 2009
Eten van verbrand vlees vergroot kans op kanker

Nieuw onderzoek wijst uit dat mensen die regelmatig verbrand vlees eten 60 procent meer kans hebben om kanker aan de alvleesklier te krijgen.

Volgens de onderzoekers van de universiteit van Minnesota kan men de temperatuur van barbecue of frituur beter lager zetten om te voorkomen dat vlees zwart wordt.
Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Minnesota. De resultaten werden dinsdag gepubliceerd tijdens een conferentie van kankerdeskundigen in de Amerikaanse stad Denver.

Wetenschappers hebben negen jaar aan het onderzoek gewerkt. Ze hielden daarvoor de eetgewoonten van 62.000 gezonde mensen in de gaten. Van de onderzochte personen kregen 208 mensen kanker aan de alvleesklier.

''We kwamen erachter dat degenen die van een doorbakken hamburger of steak hielden 60 procent meer risico liepen op alvleesklierkanker dan zij, die hun steak minder doorbakken eten of geen vlees eten.''

Degenen die de grootste hoeveelheden doorgebakken vlees aten hadden zelfs 70 procent meer kans om alvleesklierkanker te krijgen.

 

Bron: www.nu.nl

Deel deze informatie